Minerva

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie

Het begrip orthomoleculair komt van het Griekse woord “orthos” hetgeen juist / correct betekent. Het woord moleculair staat voor moleculen, stoffen. Orthomoleculaire therapie betekent dat je gebruik maakt van lichaamseigen stoffen op wetenschappelijk bewezen biochemische basis.

Professor Linus Pauling introduceerde voor het eerst het begrip orthomoleculaire therapie in het gerenommeerde vaktijdschrift Science (1968). Volgens prof. Pauling staat de orthomoleculaire geneeskunde in voor het behoud van de gezondheid en de behandeling van ziekte door in het lichaam de concentratie van lichaamseigen stoffen (moleculen) te variëren dan wel aan te passen. Deze stoffen worden toegediend in de juiste en optimale concentratie, op het juiste tijdstip en specifiek voor ieder persoon. Dit zijn stoffen die in normale omstandigheden al in het lichaam voorkomen, maar door bijv. ziekte, onevenwichtige voeding of stresssituaties in verkeerde mate aanwezig zijn. Dit betekent dat iedere persoon een andere dosering nodig heeft om hetzelfde resultaat te bereiken.

Er wordt gebruik gemaakt van o.a. vitaminen en mineralen, fytotherapeutische middelen, hormonen, enzymen en vetzuren. Het is zeer belangrijk om een goed evenwicht tussen de verschillende nutriënten te creëren. Als voorwaarde geldt een gezonde (mediterrane) voeding.

terug

Copyright © Minerva. All rights reserved.