Minerva

Andullatietherapie

Andullatietherapie

Tien jaar van intensieve research hebben geleid tot een nieuwe therapeutische behandelingsmethode om de klachten en de pijn verbonden aan diverse ziektebeelden draaglijker te maken of te verminderen.

De Andullatietherapie levert ook opmerkelijke resultaten op het gebied van algeheel gevoel van welzijn en kan helpen om bijv. negatieve gevoelens bij stress te verminderen.

Voor wie?

De andullatietherapie steunt op de principes van de klassieke manuele massage, maar gaat hierbij veel verder. Hiertoe werd een uniek en gepatenteerd massagematras ontwikkeld. In dit matras worden mechanische trillingen opgewekt met een frequentie van 20 tot 80 Hz. Deze trillingen zijn volstrekt onschadelijk voor ons lichaam.

Deze frequenties kunnen gericht worden op specifieke lichaamsdelen met pijnklachten bijv. rug, benen, schouders, armen enz.

De trillingen die door het matras worden opgewekt zorgen voor een onmiddellijk effect op huid, zenuwbanen, cellen en complete organen.

Infrarood stralingswarmte
Naast de trillende onderdelen zijn er ook een aantal infraroodstralers, geconcentreerd rond de hals, schouders, onderrug en benen. Deze produceren het IR-A licht en warmen op een volstrekt veilige manier huid en lichaam op. Deze warmte dringt diep door in de doorbloede zones van de huid en verspreidt zich snel over het hele lichaam, wat zorgt voor een extra aangenaam en relaxerend gevoel.

Andullatie wordt ondersteund door tientallen onderzoeken van zowel Belgische als van buitenlandse universiteiten. Ook wordt de massagematras met succes gebruikt door fysiotherapeuten, artsen, revalidatiecentra en ingezet door verschillende klinieken en instellingen zoals bijv. de Rugkliniek, UZ Gent, AZ Sint-Jan in Brugge, Heilig Hartkliniek in Eeklo en nog andere klinieken en instellingen.

De Andullatietherapie werd ontwikkeld door een Belgisch bedrijf: HHP – Home Health Products, met vestigingen in diverse Europese landen.

Copyright © Minerva. All rights reserved.