Minerva

Kinderen

Kinderen

Speciale aandacht is er voor kinderen met diverse ziektebeelden of stoornissen. Samen met de ouders wordt gekeken naar de beste behandelwijze voor ieder individueel kind.


Het tijdig behandelen van kinderen met bijv. ADHD, dyslexie of overgewicht is zeer belangrijk omdat dit ook een emotionele belasting met zich meebrengt en zo een belemmering kan vormen voor een verdere ontwikkeling. Ook zorgt het ervoor dat ernstiger problemen op latere leeftijd kunnen worden voorkomen of in ieder geval het risico hiertoe vermindert.

Kinderen hebben hun immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld en daardoor ontstaat sneller een ziektebeeld als bijv. astma, eczeem of een allergische reactie. Een overmatige belasting met allerlei chemische stoffen vanuit ons milieu, maar ook geur-, kleur- en smaakstoffen in voedingsmiddelen, een hoge consumptie van slechte suikers en eventuele tekorten aan essentiële stoffen van een gezonde voeding dragen hiertoe bij.

Men kan het immuunsysteem zien als een soort weegschaal, een balans. De balans blijft in evenwicht als de belastingsfactoren de belastbaarheid niet overtreden. Omdat we niet alle belastingsfactoren in de hand hebben (denk aan o.a. milieufactoren en een genetische belasting), is het belangrijk om de belastbaarheid te vergroten door bijv. gezonde voeding, beweging, goede slaap, een keuze maken in de hoeveelheid van activiteiten enz.

Over het algemeen reageren kinderen goed op een in samenspraak gemaakt plan, waarin bioresonantietherapie, voedingsadviezen, orthomoleculaire middelen (bijv. voedingssupplementen), bewegingsadviezen en eventuele gedragsadviezen elkaar aanvullen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat één of twee van de genoemde therapieën worden ingezet. Dit gebeurt kindvriendelijk, serieus en consequent.

terug

Copyright © Minerva. All rights reserved.